Kvartsit

  • Varme- og kulderesistent
  • Nem at vedligeholde
  • Stort udvalg
  • Forskellige mønstre

Nogle materialer kan have mikrorevner, ridser, sting, mikrohuller, mønster- og skyggevariationer - disse er særegen med natursten.

Daglig rengøringTil daglig rengøring af et kvartsitbord anbefaler vi anvendelse af en fugtig mikrofiberklud, varmt vand og, efter behov, enten et neutralt (pH 7), let basisk (pH 8-10) eller let surt/syreholdigt (ph 4-6) vaskemiddel. Man bør foretrække midler, som er specielt beregnet til natursten og undgå meget sure/syreholdige rengøringsmidler, såvel som produkter, der indeholder blegemidler.Undgåelse og fjernelse af pletter

kvartsitbordet bør omhyggeligt beskyttes mod pletter, og man skal være særlig forsigtig ved arbejdsborde fremstillet af lyse bjergarter. Undgå at kemikalier og ætsende stoffer kommer på bordpladen. Vær også opmærksom på at skrammer forårsaget af metalgenstande kan være meget synlige på slebne og matte overflader.

Den bedste måde til undgåelse af pletter på arbejdsbordet er øjeblikkelig fjernelse af snavset, så det ikke når at tørre ind eller at blive opsuget af stenen. Til rengøring er køkkenrulle, vand og vaskemiddel som oftest tilstrækkeligt. Til fjernelse af vanskeligere pletter anbefaler vi at anvende produkter specielt beregnet til rengøring af natursten. Et passende rengøringsmiddel kan anskaffes såvel hos Diastone som i detailhandelen. Efter anvendelse af midlet anbefaler vi at vaske bordpladen en ekstra gang med vand og rengøringsproduktet.

Undgåelse af varmeskader og skrammer
Selv om kvartsit er ganske modstandsdygtig mod skrammer, anbefaler vi alligevel altid at anvende et skærebræt eller en anden form for skæreunderlag.

kvartsit er meget varmefast, men vi anbefaler at man altid bruger bordskånere eller et andet varmeunderlag til fade og gryder taget direkte ud af ovnen eller fra komfuret.

Langtidsvedligeholdelse

Alle arbejdsborde er, med henblik på at sikre en ekstra lang holdbarhed, bearbejdet med et særligt imprægneringsmiddel. Derigennem undgås at væsker trænger ind i arbejdsbordet, og dermed minimeres også dannelsen af eventuelle pletter. Afhængigt af anvendelsesgraden og kvartsittypen anbefaler vi gentagen behandling med et imprægneringsmiddel (som er specielt beregnet til natursten) i intervaller på 1-2 år. kvartsitplader i lys tone bør behandles årligt; plader i mørk tone med 1-2 års mellemrum. Et passende rengøringsmiddel kan anskaffes enten direkte hos Diastone eller i detailhandelen.

  • Affaset kant
    Affaset kant